KURSSIT

”PIGMENTTI” AKVARELLIKURSSI

Nyt Suomen valoisa kesä tarjoaa uutta taiteen harrastajille! Pigmentti on uusi akvarellikurssi Kainuussa.
Kurssi soveltuu parhaiten jo jonkin verran akvarellimaalausta harrastaneille, jotka haluavat täydentää taitojaan. Kurssikoko on 8-10 opiskelijaa.

Katso ohjelma täältä.

HILJAISUUDEN RUNORETRIITTI

Päivä alkaa Taivaan Pankon tunnelmallisessa pirtissä hiljentymisellä aamupalan ääressä ja jatkuu hiljaisuuden, runojen, musiikin ja ohjaajan antamien virikkeiden pohjalta mietiskelyllä. Jokainen saa luvan kääntyä omaan itseensä, hiljaa, kaikessa rauhassa, mutta kuitenkin yhdessä ryhmän kanssa.

Aika: Järjestetään ilmoittautuneiden aikataulun mukaan.
Kesto: Yksi työpäivä, esim. klo 9.00 – 17.00.
Sisältää: Aamupalan, lounaan, iltapäiväkahvit ja ohjelman sekä mahdollisuuden kahdenkeskiseen keskusteluun ohjaajan kanssa. Viikonlopun retriitti alkaa pe klo 18.00 ja päättyy su klo 14.00.
Henkilömäärä: Maksimissaan seitsemän henkilöä.
Ohjaaja/kouluttaja: perheterapeutti, työnohjaaja, teologian maisteri Tuula Oikarinen.
Hinta: 80 € / hlö ( 1 päivä )
220 €/ hlö, ( pe – su ), sis. täysihoidon.

PERINTEINEN HILJAISUUDEN RETRIITTI

Retriitti alkaa hiljentymisellä Taivaan Pankon tunnelmallisessa pirtissä. Päivät noudattavat säännöllistä rytmiä, johon kuuluu hetkipalveluksia, rukous- ja meditaatiohetkiä, virikepuheita ja mahdollisuuden keskustella ohjaajan kanssa. Iltaisin pääsemme vielä puhdistautumaan vanhan hirsisaunan lempeisiin löylyihin.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen: tuula.oikarinen@taivaanpankko.fi,
puh. 050 361 9869.
Kesto: Perjantai-illasta sunnuntai-iltapäivään.
Sisältää: Täysihoidon, majoittumisen yhden hengen huoneessa.
Henkilömäärä: Maksimissaan viisi henkilöä.
Ohjaaja/kouluttaja: Retriitin ohjaa perheterapeutti, työnohjaaja, teologian maisteri Tuula Oikarinen.
Hinta: 220€ / hlö

JOHTAJANA JAKSAMINEN

Taivaan Pankolla perehdytään johtajan ja johtoryhmän oman itsetuntemuksen syventämiseen, haetaan keinoja jaksamiseen ja omien vuorovaikutustaitojen tunnistamiseen. Viikonlopun aikana keskustellaan ohjaajan alustusten pohjalta – ilman fläppitaulua, ilman piirtoheitintä – aineksina kunkin omat, aidot kokemukset. Iltaisin pääsemme vielä nautiskelemaan vanhan hirsisaunan lempeisiin löylyihin

Kesto: Viikonloppu perjantai-illasta sunnuntai – iltapäivään tai
keskellä viikkoa.
Sisältää: Kolme ryhmäistuntoa, täysihoidon Taivaan Pankolla, tunnin kestävän puolihieronnan ja saunomisen tunnelmallisessa hirsisaunassa.
Henkilömäärä: Maksimissaan viisi henkilöä
Ohjaajat/kouluttajat: perheterapeutti, työnohjaaja, teologian maisteri Tuula Oikarinen, hierojana urheiluhieroja Pertti Salmensalo.

TYÖNTEKIJÄNÄ JAKSAMINEN

Taivaan Pankon jaksamisviikonlopun ohjelmaan voi osallistua kuka hyvänsä, yksin tai työryhmänä. Viikonlopun aikana keskustellaan ohjaajan alustusten pohjalta – ilman fläppi-taulua, ilman piirto-heitintä – aineksina kunkin omat, aidot kokemukset. Tavoitteena on syventää itsetuntemusta ja sitä kautta löytää keinoja jaksamiseen.

Kesto: Viikonloppu perjantai-illasta sunnuntai – iltapäivään tai
keskellä viikkoa.
Sisältää: Kolme ryhmäistuntoa, täysihoidon, tunnin kestävän puoli-hieronnan sekä saunan.
Henkilömäärä: Maksimissaan 10 henkilöä.
Ohjaaja/kouluttaja: perheterapeutti, työnohjaaja, teologian mais-teri Tuula Oikarinen hierojana urheiluhieroja Pertti Salmensalo

MITEN JAKSAA TYÖSSÄ, KUN ELÄMÄ UUVUTTAA

Ohjelmassa käsitellään työpaikan ihmissuhteita, vuorovaiku-tussuhteiden ongelmia, arvoja ja asenteita osana työntekoa, työuupumusta ja työpaikkakiusaamista. Tämä ohjelma voidaan järjestää yhden työpaikan ryhmälle omana koulutuksena, mutta vuosittain ohjelmastamme löytyy myös kaikille avoimia jaksamisohjelmia, joiden aikataulut löydät www-suvuiltamme.

Kouluttajana toimiva Per Lindblad on tehnyt lisensiaattityönsä henkisestä väkivallasta kirkon organisaatiossa valmistellen parhaillaan väitöskirjaansa. Teoreettisen opiskelunsa lisäksi hän on hankkinut lisäkoulutusta mm. sosiodraamassa.

Kesto: Kolme päivää ( esim. tiistaista torstaihin ).
Sisältää: Kolmen päivän ohjelman, täysihoidon, tunnin kestävän puolihieronnan ja saunomiset tunnelmallisessa hirsisaunassa. Majoittuminen Taivaan Pankolla kahdenhengen huoneissa.
Henkilömäärä: Maksimissaan 10 henkilöä.
Kouluttajat/ohjaajat: Teologian lisensiaatti, tutkija Per Lindblad. Emäntänä kurssilla toimii teologian maisteri perheneuvoja, työnohjaaja Tuula Oikarinen.

ELÄVÄ SEURAKUNTA – koulutusohjelma

Taivaan Pankon Elävä seurakunta – koulutusohjelma on suunniteltu Suomen evankelisluterilaisen kirkon seurakuntien henkilöstön yleisen työssä jaksamisen ja hyvinvoinnin kehittä-miseksi.

Työyhteisön kehittäminen – koulutusjakson tavoitteena on käynnistää seurakunnan työyhteisön kehittämisprosessi ja se on suunnattu erityisesti seurakunnan hallinnossa mukana oleville henkilöille. Ohjelmassa käsitellään seurakunnan toiminta-ajatusta, työilmapiirin osatekijöitä, johtamista eri työaloilla, työyhteisössä, luottamushenkilöstössä ja maallikkotoiminnassa.

Kohti yhteisöllisyyttä – koulutusjakso on tarkoitettu erityisesti seurakunnan erillisillä työaloilla toimiville työntekijöille. Ohjelman sisältönä on työalamuotojen riskikartoitus, hallinto osana työntekoa: johtaminen, alaisena toimiminen, päätöksenteko ja vastuunotto, maallikkotoiminta ja oppimisen ohjaaminen.

Kesto: Kolme päivää / koulutusjakso ( esim. keskiviikosta perjan-taihin).
Sisältää: Kolmen päivän ohjelman / koulutusjakso, täysihoidon, tunnin kestävän puolihieronnan ja saunomiset tunnelmallisessa hirsisaunassa. Majoittuminen Taivaan Pankolla kahdenhengen huoneissa.
Henkilömäärä: Maksimissaan 10 henkilöä.
Kouluttajat/ohjaajat: Koulutuksesta vastaa vs. kirkkoherra teologian lisensiaatti, tutkija Per Lindblad. Emäntänä kurssilla toi-mii teologian maisteri, perheneuvoja, työnohjaaja Tuula Oikarinen.

HENGELLINEN MATKA MINUUTEEN

Hengellinen matka minuuteen on elämyksellinen koulutusohjelma, jossa tutkaillaan omaa elämänkaarta ja erityisesti suhdetta hengellisyyteen uskon eri ulottuvuuksilla. Toteutuksessa käytetään hyväksi paitsi pastoraalipsykologian ja – teologian tietämystä niin myös erilaisia Taivaan Pankolla ja sen ympäristössä olevia elementtejä.

Kesto: Perjantaista sunnuntaihin (myös muut päivät mahdollisia ).
Sisältää: Kolmen päivän ohjelman, täysihoidon, tunnin kestävän puolihieronnan ja saunomiset tunnelmallisessa hirsisaunassa. Majoittuminen Taivaan Pankolla kahdenhengen huoneissa.
Henkilömäärä: Maksimissaan 10 henkilöä.
Kouluttajat/ohjaajat: Kouluttajana perheasiain neuvottelukeskuk-sen johtaja, työyhteisökonsultti, psykoterapeutti Kristiina Ekroth. Emäntänä kurssilla toimii teologian maisteri perheneuvoja, työnohjaaja, bibliodraamaohjaaja Tuula Oikarinen.

VOIMAVAROJA TYÖHÖN JA ELÄMÄÄN

Voimavaroja työhön ja elämään haetaan viikonlopun ohjelmassa bibliodraamamenetelmin. Päivien aikana työskennellään voima-varoihin ja jaksamiseen liittyvien Raamatun tekstien pohjalta. Ryhmässä ihmetellään, hämmästellään, tutkitaan ja tunnistetaan Raamatun henkilöiden kautta omaa elämää. Keskustelun lisäksi käytetään liikettä, tanssia, kuvaa ja musiikkia. Bibliodraama ei ole kuitenkaan näyttelemistä eikä osallistujan tarvitse olla erityisen liikkuvainen, eikä osata piirtääkään.

Kesto: Perjantaista sunnuntaihin (myös muut päivät mahdollisia ).
Sisältää: Kolmen päivän ohjelman, täysihoidon, tunnin kestävän puolihieronnan tai vyöhyke-/reikihoidon ja saunomiset tunnel-mallisessa hirsisaunassa. Majoittuminen Taivaan Pankolla kahdenhengen huoneissa.
Henkilömäärä: Maksimissaan 10 henkilöä.
Kouluttajat/ohjaajat: Kouluttajana bibliodraamakouluttaja, lausuntataiteilija Aino-Kaarina Mäkisalo ja emäntänä kurssilla toimii teologian maisteri perheneuvoja, työnohjaaja, biblio-draamaohjaaja Tuula Oikarinen.

ONNEN LÄHTEET MIEHEN ELÄMÄSSÄ

Kokonaan miehille suunniteltu Taivaan Pankon viikonloppu-ohjelma on keskustelua, musiikkia ja toimintaa. Ohjelman toteuttaja Lasse K-V Reijomaa on laajasti perehtynyt mieheksi kasvamisen problematiikkaan ja ohjannut lukuisia miehiä onnen lähteille, elämään täyttä elämää.

Kesto: Perjantaista sunnuntaihin (myös muut päivät mahdollisia ).
Sisältää: Kolmen päivän ohjelman, täysihoidon, miehistä oloa rentouttavan puolihieronnan ja saunomiset tunnelmallisessa hirsisaunassa. Majoittuminen Taivaan Pankolla kahdenhengen huoneissa.
Henkilömäärä: Maksimissaan 10 henkilöä.
Kouluttajat/ohjaajat: Ohjelman toteuttaa kouluttaja, työnohjaaja, artisti Lasse K-V Reijomaa joka on miesten parissa kriisityön pioneerina (lyömätön linja ja OIVA-projekti) perehtynyt mieheksi kasvamisen problematiikkaan erityiskysymyksenä parisuhteessa ilmenevä väkivalta. Hän on kirjoittanut kokemuksistaan kirjan ”Aikapommista aikamieheksi”. Emäntänä kurssilla toimii teologian maisteri, perheneuvoja, työnohjaaja Tuula Oikarinen.

KUVIEN VOIMA

Ilmaisemalla sisäisiä tuntojamme luovalla tavalla saamme yhteyden tärkeimpään ja herkimpään, itsessämme olevaan ytimeen. Samalla teemme näkyväksi ja annamme muodon itsessämme oleville ILOILLE JA SURUILLE. Näin voimme kohdata elämämme teemoja, muutoksia, kipeitäkin asioita ja tutkia niitä uudella tavalla. Kun luovaan prosessiin antautuu, kysymättä lopputulosta, löytöretki itseen ja taiteeseen voi alkaa. Taide luo sillan mielikuvitukseen. Sen avulla olemme yhteydessä sisäiseen maailmaamme, muovaamme sitä ja vaikutamme elämäämme.

Kuvien voima -ohjelman aikana käytetään kaikille soveltuvia keinoja oman ilmaisun ja luovuuden löytymiseen (kuvataide, runous, musiikki, draama, tarinankerronta, tanssi ja liike). Lähtökohtana on se mitä juuri nyt olemme ja osaamme. Kuvien voima-kurssi painottuu kuvalliseen ilmaisuun, mutta käytämme myös muita ilmaisukeinoja. Kokemus taiteellisesta työskentelystä ei ole ehto eikä este.

Kuten Rainer Maria Rilke kirjoittaa kirjassaan kirjeitä nuorelle runoilijalle: ”Miksi sulkisitte elämästänne kaiken rauhattoman, surullisen ja ikävän, kun ette vielä tiedä mitä nämä vaikeat asiat aikovat teidän parhaaksenne. Miksi ette kysy, mistä ne tulevat ja minne niillä on matka?”

Kesto: Perjantaista sunnuntaihin (myös muut päivät mahdollisia ).
Sisältää: Kolmen päivän ohjelman, täysihoidon, tunnin kestävän puolihieronnan ja saunomiset tunnel-mallisessa hirsisaunassa. Majoittuminen Taivaan Pankolla kahdenhengen huoneissa.
Henkilömäärä: Maksimissaan 10 henkilöä.
Kouluttajat/ohjaajat: Kurssin toteuttaa kuvataiteilija, taidete-rapeutti Anna Wilhelmus. Emäntänä toimii teologian maisteri perheneuvoja, työnohjaaja Tuula Oikarinen.

PARISUHDEVIIKONLOPPUTaivaan Pankon Avioparikurssille ovat tervetulleita niin avioon aikovat nuoret parit kuin pitkään jo avioliitossa olleetkin parit. Viikonloppuohjelman aikana erilaisten harjoitusten, keskustelujen ja palautteen avulla yritetään auttaa pareja itsetuntemuksessa, itseilmaisussa ja kuuntelemisen taidossa.

Tässä myös häälahjaidea nuorenparin ystäville ja sukulaisille!

Kesto: Perjantaista sunnuntaihin.
Sisältää: Ohjelman, täysihoidon, tunnin kestävän puolihieronnan ja saunomiset tunnelmallisessa hirsisaunassa. Majoittuminen Taivaan Pankolla kahdenhengen huoneissa.
Henkilömäärä: Maksimissaan viisi paria.
Kouluttajat/ohjaajat: Ohjelman toteutuksesta vastaavat teologian maisteri, perheneuvoja Tuula Oikarinen ja kirkkoherra, työnohjaaja, TT, HuK Lauri Oikarinen. Vetäjät ovat saaneet koulutusta avioparityöhön kirkon koulutuskeskuksen järjestämällä pariviestinnän kurssilla ja Atlantassa Columbia Theological Seminaryssa puoli vuotta kestäneessä marriage enrichment – ohjelmassa.

ITSETUNTEMUSKURSSI

Taivaan Pankon itsetuntemuskurssilla perehdytään ryhmä-dynaamisin keinoin oman itsetuntemuksen syventämiseen ja omien vuorovaikutustaitojen tunnistamiseen ja kehittämiseen. Työskentelyn aineksina ovat kunkin omat, aidot kokemukset. Tavoitteena on itsetuntemuksen lisääntymisen myötä löytää uusia näköaloja työhön ja työpaikalla tapahtuvaan ihmisten väliseen vuorovaikutukseen.

Ohjelmaan kuuluu retkeilyä lähiympäristössä ja iltaisin pääsemme vielä nautiskelemaan vanhan hirsisaunan lem-peisiin löylyihin.

Kesto: Viikonloppu perjantai-illasta sunnuntai – iltapäivään tai
keskellä viikkoa.
Sisältää: Ohjelman, täysihoidon Taivaan Pankolla, tunnin kestävän puolihieronnan ja saunomisen tunnelmallisessa hirsisaunassa.
Henkilömäärä: Maksimissaan 10 henkilöä
Ohjaajat/kouluttajat: Ryhmäpsykoanalyytikko Päivi Janhunen, perheterapeutti ja teologian maisteri, työnohjaaja Tuula Oikarinen, hierojana urheiluhieroja Pertti Salmensalo.

 

YRITTÄJÄNÄ JAKSAMINEN

Me Taivaan Pankolla olemme suunnitelleet yrittäjille oman jaksamisohjelman, joka koostuu viikonlopun kestävästä ryhmäkokoontumisesta ja henkilökohtaisesta työnohjauksesta.

Taivaan Pankolla perehdytään yrittäjän oman itsetuntemuksen syventämiseen, haetaan keinoja jaksamiseen ja omien vuorovaikutustaitojen tunnistamiseen. Viikonlopun aikana keskustellaan ohjaajan alustusten pohjalta – ilman fläppitaulua, ilman piirtoheitintä – aineksina kunkin omat, aidot kokemukset. Iltaisin pääsemme vielä nautiskelemaan vanhan hirsisaunan lempeisiin löylyihin.

Työnohjaukset järjestämme kunkin osallistujan aikatauluun sopivaksi.

Kesto: Viikonloppu perjantai-illasta sunnuntai – iltapäivään.
Lisäksi mahdollisuus henkilökohtaiseen yrittäjän työnohjauk-
seen n. 1,5 h /tapaaminen.
Sisältää: Viikonloppu; Kolme ryhmäistuntoa, täysihoidon Taivaan Pankolla, tunnin kestävän puolihieronnan ja saunomisen tunnelmallisessa hirsisaunassa. Työnohjaus; Luottamuksellinen, henkilökohtainen ohjaustapaaminen, jonka aikana perehdytään yrittäjän työssä jaksamisen kehittämiseen.
Henkilömäärä: Maksimissaan 10 henkilöä/viikonloppu.
Ohjaajat/kouluttajat: perheterapeutti, työnohjaaja, teologian maisteri Tuula Oikarinen, hierojana urheiluhieroja Pertti Salmensalo.